ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Spa Salon. Stone Massage. DayspaΗ εμπειρία  της γέννας είναι καθοριστική για κάθε άνθρωπο. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά εγγράμματα που μας συνοδεύουν όλη μας της ζωή.

Η ποιότητα της τροφής, του νερού, του αέρα που αναπνέουμε, το κρύο, η ζέστη, η κίνηση ή η αδράνεια παίζουν ρόλο στο πως το έμβρυο θα δομηθεί στη μήτρα.

Η χαρά, η θλίψη, η αγωνία, ο πόνος, ο φόβος, το άγχος, κάθε άλλο συναίσθημα και πράξη θα χρωματίσουν το βίωμα της μητέρας και  αυτό θα εγγραφεί στα βαθιά στρώματα του εγκεφάλου του εμβρύου. Οι μνήμες εγγράφονται σε κυτταρικό επίπεδο.

Μας κατευθύνουν και δίνουν πορεία σε καθετί καινούργιο.  Πορεία όμοια με αυτή της γέννας.

Κάθε νέα εμπειρία στη ζωή μας είναι κάτι νέο που «γεννιέται»». Κάθε βήμα προς ωρίμανση, προς αλλαγή, ενεργοποιεί το ίδιο σενάριο που ενεγράφη κατά την διάρκεια της γέννας, συνοδευόμενο από τους ίδιους φόβους, τις αδυναμίες, τα εμπόδια που συναντήσαμε, την πρώτη μας επαφή με τον εξωμήτριο κόσμο.

Κάθε νέο βήμα μας προς αλλαγή κατάστασης έχει τις ποιότητες τις πρώτης εγγραφής, της πρώτης γέννας.

Η Μεταμόρφωση βοηθά την νέα κατάσταση να ενταχθεί στη ζωή μας  χωρίς τα βάρη του παλιού.

Είναι μια απλή τεχνική που μας καθιστά ικανούς να προχωρήσουμε στη ζωή μας αφήνοντας πίσω αισθήματα περιορισμού και να έχουμε πρόσβαση στο πλήρες μας δυναμικό.

Παρέχει ένα ασφαλές και χαλαρωτικό εσωτερικό χώρο που το άτομο μπορεί απλά να είναι.

Το όνομα Μεταμόρφωση προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Μεταμόρφωσις η οποία έχει πολλά νοήματα και έχει χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Έχει συνδεθεί με διάφορες σχολές σκέψης και επιστήμης. Ένας από τους ορισμούς που της έχει δοθεί είναι: «Μια τέλεια αλλαγή στην εμφάνιση, κατάσταση και στο χαρακτήρα του ανθρώπου».

Συμφωνώντας να λάβει μια συνεδρία Μεταμόρφωσης, το άτομο, κατά κάποιο τρόπο δεσμεύεται να σταματήσει να βάζει εμπόδια στη φυσική του πορεία προς την προσωπική του μεταμόρφωση.

Η Μεταμόρφωση θεραπεύει σε πολύ πρώιμα, πρωταρχικά, επίπεδα τη ζωτική δύναμη μέσα μας. Μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια νέα στάση απέναντι στη ζωή και είναι αυτή η νέα στάση που σταματά να δημιουργεί ασθένειες.

Όταν είμαστε σε ισορροπία, είμαστε υγιείς, το πνεύμα μας ξέρει να εκφράζεται χωρίς φοβίες και «κρατήματα».

Αντιδρούμε στο εξωτερικό στρες με βάση το επίπεδο του εσωτερικού μας στρες.

Πρώιμα, παγιωμένα πλέον μοντέλα συμπεριφοράς μας κινούν, ασυνείδητα,  χωρίς να έχουμε πλήρη επίγνωση. Αυτό επιδρά στις επιλογές μας, στην σωματική και ψυχολογική μας ευεξία και στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

Εφαρμόζεται στα πόδια που μας κατευθύνουν μπροστά στη ζωή, στα χέρια που είναι η ικανότητα μας να «κάνουμε» πράγματα, να δημιουργούμε καθώς επίσης και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας. Τέλος, δουλεύοντας  στο κεφάλι απευθυνόμαστε στη νοητική ένταση που μας δημιουργούν οι σκέψεις, υπεύθυνες πολλές φορές για πονοκεφάλους και ανησυχία. Απελευθερώνοντας την ικανότητα σκέψης μας έχουμε τη δυναμική να κυβερνούμε ελεύθερα τη ζωή μας.